Welkom

Leuk dat we jou als nieuw lid van de Achates-familie mogen begroeten. Om je te helpen snel wegwijs binnen onze club te worden staat op deze pagina veel informatie. Lees alles gerust een keer door of kom deze pagina bezoeken als je een keer specifieke informatie nodig hebt.

Goed om te weten

 • Als je gaat voetballen heb je natuurlijk wat spullen nodig. Je zorgt zelf voor voetbalschoenen, scheenbeschermers, rode voetbalsokken en een wit voetbalbroekje. Doelverdedigers hebben een andere kleur keeperstenue nodig, dit wordt door Achates ter beschikking gesteld. Keepershandschoenen schaf je zelf aan. Hiervoor krijg je 1x per seizoen van je trainer een tegoedbon die te besteden is bij Van Neerven in Boxmeer.
 • Voetballen en wedstrijdshirts worden door Achates beschikbaar gesteld. Om te trainen heb je een trainingsjack (ook handig bij wedstrijden), trainingsbroek en trainingsbroekje nodig.
 • Wil je direct je spullen kopen. Via deze link kun je direct je voetbalkleding aanschaffen.
 • Binnen de vereniging zijn veel vrijwilligers actief. Belangrijk hierbij zijn zeker de trainers en leiders. Trainers en leiders zijn altijd je 1e aanspreekpunt. Zij geven aan wanneer en welke tijd je traint of een wedstrijd hebt en welke tijd je aanwezig moet zijn. Bij hen meld je je ook tijdig af bij blessures of ziekte, zowel voor de trainingen als voor wedstrijden. Indien je langer dan 6 weken geblesseerd bent, dan kan in bepaalde gevallen een deel van de contributie worden gecompenseerd. Dit kun je dan aangeven bij de jeugdsecretaris (jeugdsecretarisachates@gmail.com).
 • De leiding zal doorgeven wanneer er afgelastingen zijn en wanneer het zomer-/winterstop is. Zij zullen ook schema’s maken waarop je kan zien wanneer je corvee hebt, of om aan te geven wanneer je ouders/verzorgers de teamshirts moeten wassen of wanneer ze zaterdags naar de uitwedstrijden moeten rijden.
 • De trainingsmethode per leeftijdscategorie staat in het beleidsplan van v.v. Achates vermeld (methodische aanpak, aandachtspunten, vaardigheden).
 • De volgende spelvormen zijn van toepassing:

Pupillen onder 7 spelen 4 tegen 4 op een veld van 30 x 20 meter. Klik hier voor de spelregels.

Pupillen onder 8 t/m onder 10 spelen 6 tegen 6 op een veld van 42,5 x 30 meter. Klik hier voor de spelregels.

Pupillen onder 11 spelen 8 tegen 8 op een veld van 42,5 x 64 meter. Klik hier voor de spelregels.          

Vanaf 13 jaar speelt iedereen 11 tegen 11 op het gehele veld. Klik hier voor de spelregels. Ook zijn er vanaf deze leeftijd digitale spelerspasjes met een pasfoto erop verplicht. Je leider zal je hierover meer informatie geven.

Als lid van Achates word je ingeschreven voor de voetbal.nl app. Hierin kun je gegevens, standen en programma’s van onder andere jouw team vinden.

 • De openingstijden van de kantine zijn als volgt:

Ma t/m wo                        van 19.00 tot 21.00 uur.

Do                                         van 19.00 tot 01.30 uur.

Vr                                          gesloten.

Za                                          van 08.30 tot 22.00 uur.

Zo                                          van 08.30 tot 19.30 uur.

 • Onze vereniging draait op vrijwilligers en om te kunnen blijven voetballen is het fijn als jouw ouders/verzorgers ook hun steentje hieraan bijdragen. Dit kan onder andere door kantinedienst te draaien, leider/trainer te worden, te helpen met schoonmaken of te helpen bij jeugdactiviteiten. We stellen het zeer op prijs als ze zich voor iets opgeven! Opgeven kan bij de jeugdcommissie (jeugdsecretarisachates@gmail.com).
 • Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuws, afgelastingen en dergelijke, kijk je op onze Facebook pagina, Achates.nl, Twitter of de Rood-Wit Flitsen.

Bijzondere activiteiten

Binnen Achates worden diverse activiteiten georganiseerd. Denk daarbij aan voetbaltoernooien of het trainen in de zaal bij aanhoudend slecht weer. Speciaal voor keepers wordt er één keer per week keeperstraining gegeven en voor de pupillen tot en met 13 jaar is er ieder jaar een techniekdag. Hierbij ben je gezellig samen met voetbal bezig, begeleid door spelers uit hogere teams.

Voor de pupillen van 7 t/m 11 jaar is er buiten het voetbal om een sinterklaasfeest en een slaapweekend (met voetbal) en voor de pupillen van 10 t/m 13 jaar is er een bingo.

Voor de oudere jeugd (vanaf JO/MO 15) kan de leiding een eigen teamuitje organiseren.

Voor trainers en scheidsrechters bieden we de mogelijkheid om cursussen te volgen aan. Bij interesse, vraag aan iemand van het jeugdbestuur om meer informatie.

Elk jaar rond Sinterklaas gaat JO17 in samenwerking met VIOS in Ottersum en ’t Ven langs de deuren met de Speculaasactie. Deze actie wordt gesponsord door Arts Bakkers van Hier.

Belangrijke informatie

Normen en waarden

Bij Achates rekenen we erop dat leden op een fatsoenlijke en respectvolle manier met elkaar omgaan. Hierin hebben kaderleden van de vereniging een voorbeeldfunctie, maar natuurlijk gelden deze regels ook voor sporters, ouders/verzorgers, trainers/leiders, bestuurders en scheidsrechters, maar zeker ook voor toeschouwers.

Natuurlijk gaan we er niet van uit, maar als deze normen en waarden overtreden worden, dan zijn daar sancties aan gekoppeld. Al deze regels en eventuele sancties staan in het beleidsplan van v.v. Achates. Het beleidsplan/huishoudelijk reglement kun je HIER nalezen.

Afspraken/Regels

Met de teamleiding en alle betrokken partijen (zoals het hoofd- en jeugdbestuur, coördinatoren) worden afspraken gemaakt. Enkele belangrijke punten zijn:

 • We respecteren elkaar, de trainers/leiders, scheidsrechters en tegenstander.
 • We tonen teamgeest en sportiviteit, sluiten niemand buiten en zorgen ervoor dat er niemand gepest wordt.
 • We zijn zuinig op de materialen en gaan daar op de juiste manier mee om.
 • We zijn altijd op tijd aanwezig of laten tijdig aan de leiding weten dat je verlaat of verhinderd bent.
 • We accepteren altijd de beslissingen van de scheidsrechter, ook al ben je het er niet mee eens.
 • We luisteren naar de aanwijzingen van de trainers en leiders en volgen die op.
 • Na afloop van een training of wedstrijd wordt er altijd gezamenlijk gedoucht. De meisjes en jongens douchen gescheiden en in de meisjeskleedlokalen komen geen jongens.
 • Als er iets persoonlijks is, meld dit dan altijd bij je leider of coördinator (b.v. ziekte, privé, allergie en medicijngebruik). Samen kijken we dan hoe we je het beste kunnen helpen.
 • De teamindelingen worden gemaakt door de commissie jeugdzaken en technisch jeugdcoördinatoren, op basis van persoonlijkheid, voetbalcapaciteiten en spelvreugde.
 • Het beëindigen van het lidmaatschap is alleen mogelijk als alle rekeningen (contributie, boetes e.d. ) voldaan zijn en alle eigendommen van v.v. Achates ingeleverd zijn.
 • Indien de situatie dit nodig maakt, dan kunnen er individuele afspraken gemaakt worden. Dit gaat dan altijd via je trainer/leider in samenspraak met Technische Commissie en Jeugdcommissie.
 • Indien de financiële draagkracht het niet toelaat om de contributie te voldoen, dan kan een beroep gedaan worden op het Jeugdfonds Sport. Klik HIER voor meer informatie.
 • Mochten er vragen of opmerkingen zijn of zijn er zaken die niet helemaal goed gaan, dan kun je altijd contact opnemen met de betreffende coördinator of de Jeugdcommissie (jeugdsecretarisachates@gmail.com).

Bij wie kun je voor wat terecht?

Bij vragen, opmerkingen of als er iets aan de hand is, kun je bij de volgende personen terecht:

Kevin Nefkens  – Voorzitter jeugd/bestuurslid jeugd

(jeugdzakenachates@gmail.com)

Wedstrijdsecretaris JO 15 t/m JO 19 en MO 15 t/m MO 19

(wedstrijdzakenjeugdachates@gmail.com)

Sander Pas  – Secretaris/penningmeester jeugd

(jeugdsecretarisachates@gmail.com)        

Giel Loeffen – Wedstrijdsecretaris JO 07 t/m JO 13

(jeugdwedsecachates@gmail.com)

Vertrouwenspersoon   N.N.B.

Kantine Achates              0485 – 512446

Joos Tissen: Hoofdjeugdcoördinator/Coördinator JO 15 en JO 17

Marcel vd Bogaart: Coördinator JO 13

Sjoerd Giesbers: Coördinator JO 11 en JO 13

Eddie v.d. Wereld: Coördinator JO 11

Jef Berbers: Coördinator JO 7 en JO 9

Jori vd Werff: Coördinator MO 15 t/m MO 19

Anne van Wanroij: Coördinator MO 15 t/m MO 19

Wil je meer weten over de functies van voetbaltechnische Achates vrijwilligers of commissies? Kijk dan even in het beleidsplan (wordt later op website toegevoegd) van Achates.